Boek - Wat doet ie dan?

Meest gestelde vragen over de opvoeding van een nieuwe pup en de antwoorden om te helpen tijdens de socialisatie en ontwikkeling van een nieuw gezinslid

"Alweer een boekje met goede tips voor je nieuwe pup. En ik heb al zoveel gelezen en zoveel gehoord."

Ik heb mezelf ook afgevraagd of ik dit wel moest doen en mijn echtgenoot vroeg zich af waar ik nou in hemelsnaam mee bezig was. Joh, dat is allemaal al geschreven. Klopt, heel veel is al geschreven, maar de meeste literatuur is algemeen of toegespitst op één ras. Tijdens mijn lessen stellen nieuwe puppy eigenaren mij veel vragen en ik had het gevoel dat ik met dit boekje toch nog een waardevolle bijdrage kan leveren aan de opvoeding van de nieuwe gezinsleden. Je vindt hier geen verhalen over dominantie, rangordes en trainingsinstructies. Je vindt hier wel herkenbare situaties en tips om jouw nieuwe pup beter te begrijpen en om je te helpen in je opvoeding, vooral in de eerste weken en maanden."

Een boekje dus over de opvoeding van pups en jonge honden. Gebaseerd op de meeste gestelde vragen van puppy eigenaren. Met vooral herkenbare situaties, tips en anekdotes zonder ingewikkelde terminologie. (zie ook het persbericht onder op deze pagina)

Dit boek is digitaal verkrijgbaar en staat in onze webshop.

Bent u fokker of hondenschool en wilt u dit boek meegeven aan de nieuwe puppy eigenaren in een puppypakket, dan geldt voor u een ander tarief.
Mail ons voor informatie.

Lezers recensies

  • Wat een leuk boek! Complimenten, "lekker" leesbaar, helder en positief! Dat wilde ik toch even kwijt.

  • Dank voor de vlotte verzending van het boek. Ik heb vanmiddag, onder het genot van 2 heerlijke cappucino's, al een groot gedeelte gelezen. Ik ben enthousiast. Wat een herkenbare vragen, maar zeker ook herkenbare antwoorden/tips en adviezen die je geeft. Ik wil dan ook deze aanbieden aan de nieuwe en huidige puppy- eigenaren die ik begeleid vanuit mijn hondencentrum. Dit zou zo'n mooie aanvulling zijn op de praktische begeleiding aan huis die ik biedt. Zeer bedankt dat je dit boek hebt geschreven, absoluut een aanwinst !

  • Dat was een snelle levering van je boek! ;) Ben er al in begonnen, leuk en herkenbare stukken. Leest makkelijk en fijn!

  • Jouw boek heb ik in goede orde ontvangen en meteen uitgelezen. Mijn complimenten; Helder, compleet, beknopt, duidelijke taal!

  • Ik heb erg genoten van je boek! Zeker nu we een pup in huis hebben. Ik ga het ook absoluut aanraden als ik mensen tegenkom die net een pup hebben.

  • Wilde mijn complimenten geven over je boek, zo makkelijk te lezen en zo duidelijk.

Persbericht: Nieuwste inzichten over het opvoeden van een puppy

Nijmegen, 25/11/2013

Liesbeth Hogendoorn van Kynologisch gedragscentrum Delphi heeft samen met uitgeverij KynoLibris een nieuw hondenboek uitgebracht. Het boek met de titel Wat doet ie dan? geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de opvoeding van een nieuwe pup. De nieuwste inzichten over de ontwikkeling en socialisatie van de jonge hond worden begrijpelijk voor iedereen gepresenteerd.

Wat doet ie dan? is een vlot geschreven boek vol antwoorden op vragen over de opvoeding van een pup. Gericht op mensen die net een jonge hond in huis hebben gehaald of van plan zijn dit binnenkort te doen. In tegenstelling tot veel andere hondenboeken heeft het niet de intentie om een puppycursus te vervangen maar gaat het in op de vragen die bij kersverse hondenbezitters spelen.

Er zijn al zo veel boeken over het opvoeden van een hond

Wat maakt dit boek nu zo anders? Er zijn al zoveel hondenboeken. Ja! Dat klopt. Het leuke aan dit boek is dat het ingaat op de praktijk van alle dag. Geen ingewikkelde theorieën maar praktische oplossingen. Concrete handvatten die hond en baas dichter bij elkaar brengen waardoor zij meer van elkaar genieten. Zo geeft het antwoord op vragen als ‘Waarom eet mijn pup alles van straat?’ en ‘Wanneer laat ik mijn pup spelen en met wie?’

Thuis rustig na lezen wat je op de puppycursus hebt geleerd

Gelukkig gaan de meeste mensen tegenwoordig met hun jonge hond naar een puppycursus. Zeker wanneer dit de eerste hond is komt er enorm veel informatie op je af tijdens zo’n cursus. In de les wordt er bovendien een hoop geoefend en eenmaal thuis ben je de helft vergeten. Dan is het fijn dat er nu een boek is dat de vragen die je hebt begrijpelijk beantwoordt.

Liesbeth Hogendoorn, hondentrainer èn gedragstherapeut

Uit ervaring als hondentrainer en gedragstherapeut weet Liesbeth Hogendoorn van Kynologisch GedragsCentrum Delphi uit Almere dat mensen met veel vragen rondlopen wanneer ze de pup eenmaal in huis hebben. Een hond confronteert ons geregeld met ons zelf. Het boek zit dan ook bomvol grappige anekdotes en herkenbare situaties.

Ik zit in de wachtkamer bij de dierenartsen en een dame zit tegenover mij met haar hondje op schoot. De dierenarts loopt in de wachtkamer en de dame geeft aan dat de hond van die gekke bultjes op de buik heeft. De dierenarts werpt een vluchtige blik en zegt: ‘Dat zijn de tepels mevrouw. De vrouw: ‘Hoe kan dat nou? Het is toch echt een reutje’. Ik moest even mijn hoofd afwenden om niet in schaterlachen uit te barsten…

Vol humor en met aandacht voor de individuele verschillen

Wat doet ie dan? is een boek om in één ruk uit te lezen of geregeld ter hand te pakken als naslagwerk. Het staat vol humoristische anekdotes en de adviezen laten veel ruimte voor de individuele verschillen per hond. Dat maakt dat het prettig leest. De lezer voelt zich gesteund in zijn zoektocht en leert zo op een prettige manier veel bij over zijn nieuwste huisgenoot: de hond.

achterkant