Vandaag viel mijn oog op een berichtje met filmpje over roken in de auto. Als je het nog niet hebt gezien, hieronder plaats ik de link ervan.

Het wordt in Engeland verboden om te roken in de auto waar kinderen onder de 18 zich in bevinden, de uitzondering is een cabrio. Nou weet ik best dat die rook heel slecht is voor volwassenen en kinderen en dat mensen daar rekening mee houden, vind ik ook heel normaal. Maar een verbod? Je krijgt er zelfs een behoorlijke boete voor.

Je betaalt zelf voor de auto, betaalt wegenbelasting, verzekering, etc. Het is dus je eigendom. En daar mag je in mijn optiek dan ook gewoon mee doen wat je wilt.
Daarnaast, hoeveel jongeren onder de 18 roken er? Maar goed even afgezien van dit verhaal, waar we natuurlijk allemaal een goede mening over hebben. Roken is dus slecht voor je en zeker voor de kinderen.

En wat is nou eigenlijk gevaarlijk?

De kinderen in de auto los op de voorstoel of op de achterbank (of leuk bij papa op schoot achter het stuur) en blootstellen aan gevaarlijke verkeerssituaties van bijvoorbeeld te hard rijden. In de file staan op vakantie, lekker in de uitlaatgassen. We brengen en halen massaal met de auto de kinderen naar en van school, waar ze ook in deze uitlaatgassen mogen vertoeven. Overigens komen ze vanaf 16 (is nog onder de 18) wel op de brommer met stinkende uitlaatgassen. Laatst zag ik een kind achterop de motor, het kind zat zonder beschermende kleding, gelukkig nog wel een helm op. Tijdje terug zat er een moeder dronken achter het stuur met 8 ! kinderen in de auto.

Naar een Fastfoodketen waar we ze volproppen met 'gevaarlijke' E-nummers en toevoegingen of we kopen in de supermarkt een kant en klaarmaaltijd met dubieuze toevoegingen, die we vervolgens in de magnetron stoppen, vol met straling, en geven de met gif bespoten fruit en groente mee in een bakje naar school (zogenaamd gezond). Of toch een zak chips, andere snoepgoed en een glas cola of vreemde kleuren frisdrank en lekker op de bank met een computerspelletje of de tv.
En daar krijg je dan geen kanker of andere enge ziektes van?
Zogenaamde 'gezonde' voeding met gratis 'ongezonde' toevoegingen, wat doet dat met je kind?

We nemen kinderen mee naar verre landen, waar andere ziektes heersen. Soms moeten ze hiervoor ook nog een inenting krijgen. Die gifstoffen prikken we er gewoon in.
We smeren de huidjes vol met crème en andere zalfjes met vreemde stofjes. En dat trekt vervolgens fijn in het lichaam.
Om naar dat verre land te komen, gaan we met het vliegtuig. Die uitlaatgassen zijn volgens mij ook niet bijster gezond.

Als ze een snotneus hebben, proppen we er antibiotica in, die uiteraard niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede bacteriën in het lichaam dood maakt. Voor elk kwaaltje is een pil, enting, zalfje of ander middel, die we gewoon zonder na te denken toedienen in het lichaam.
Je eet ongezond, daar krijg je maag- en darmproblemen van en daar zijn weer poedertjes en drankjes voor om dit weg te krijgen. Dubbelop slecht dus.

En als we dan nog een stapje verder gaan. Lees eens meer over GMO (genetisch gemanipuleerde zaden) Daar bakken we brood van, daar verbouwen we onze groente en fruit van. Die zaden zijn al resistent tegen bestrijdingsmiddelen gemaakt. Ehm... wat voor troep hebben ze gebruikt om dit te doen? Vervolgens worden er bestrijdingsmiddelen over de groente en fruit gesproeid, die trekken toch ook nog in de vruchten of het blad. En dat eten wij lekker op. Of de koeien, varkens en kippen eten dit op en dat vlees leggen wij op ons bord.

De wasmiddelen die wij gebruiken, het afval wat wij produceren, komt allemaal in het milieu terug. Stroomt met rivieren, grondwater naar de zee, waar wij heerlijk gaan zwemmen in de zomermaanden. De vissen vangen we eruit en eten we op. Let op, er is weer blauwalg gesignaleerd.

En dan hebben we het nog niet over de airconditioning, die vaak slecht is afgesteld in gebouwen. De lucht vol met huiddeeltjes van mensen, bacteriën en virussen circuleert lekker rond. Dat nemen we mee naar huis en verspreiden dit in onze eigen woonomgeving. Vind je het al vies worden?

We wonen vlakbij tankstations, fabrieken, vuilverbranding, crematoria en andere bedrijven die ongezonde stoffen uitstoten. We proppen mensen bij elkaar op feesten, in treinen, bioscopen en vinden het dan gek dat we ziek worden.

Voorkomen dan? Dan zou je in een bubbel moeten gaan zitten. Jezelf afzonderen. Alle gevaren vermijden. Ach laten we even nuchter blijven met z'n allen. Iedereen wordt blootgesteld aan gevaren, gifstoffen, etc.

Kinderen worden blootgesteld aan zoveel omgevingsinvloeden, harde muziek, stinkende barbecues, verbrand voedsel, verwarrende informatie via tv of andere media, noem maar op.

Ik ben benieuwd wat het volgende verbod is wat ons wordt opgelegd en ik word er zo langzamerhand simpel van dat de mens dom wordt gehouden met tegenstrijdige berichtgevingen, indoctrinatie op scholen en in het bedrijfsleven normaal is, mensen elkaar om de stomste dingen naar het leven staan, mensen sowieso steeds minder tolerant worden, men nergens meer tijd voor lijkt te hebben, de hebberigheid steeds groter wordt, we bang zijn om informatie te delen, wij geen mening meer durven te hebben uit angst wat anderen hiervan zullen vinden.

Ondertussen hoor ik alweer een sirene in de verte. Er zal wel weer wat gebeurd zijn, brandje, ongeluk, spoed ritje ziekenhuis... Tis best gevaarlijk om te leven.

Angst wordt je ingeboezemd. Angst zorgt ervoor dat mensen gekke dingen doen en zeggen. En elke dag wordt er angst aangewakkerd door onze omgeving waarvan wij deel uit maken... Tis best eng om te leven.

Suikers, zout, vlees, groente, fruit, E-nummers, toevoegingen. Overal is iets op aan te merken. De ene mens is gevoeliger voor bepaalde producten dan de andere mens. En als we er ziek van worden, dan bestrijden we dat met chemische producten... Tis best ziekmakend om te leven.

Schoonmaakmiddelen die we gebruiken om ons huis mee te poetsen, vlekken uit kleding of meubels te krijgen, badkamers mee schrobben, toiletten mee schoonmaken. Troep die we achterlaten in de natuur. Afval wat we produceren en niet zelf opruimen.
We vervuilen onszelf en klagen dat een ander hier de oorzaak van is.

Wie durft er nog zijn gezonde verstand te gebruiken?