Nog 9 maanden te gaan!

Het zonnetje schijnt en alles gaat in een stroomversnelling. Half maart werden de foto's gemaakt van ons huis, een kleine week later stond hij online bij de makelaar. Maar twee bezichtigingen gehad en nu twee weken later is het huis verkocht. Bizar en fantastisch tegelijk. Nog wel even een aantal weken wachten in verband met de financiering, maar daar is alle vertrouwen in. En dan is er afgesproken dat wij in augustus uit ons huis gaan. Het huis waar we 12 jaar heerlijk hebben gewoond. Is wel een dingetje, maar het vooruitzicht is geweldig. Hoewel... we hebben nog wel een uitdaging om voor 6 maanden een huis te huren in Nederland voordat we officieel vertrekken. Dat wordt als een malle het hele proces te gaan versnellen. Eerder dan gedacht de grote opruiming te gaan doen en spullen te verkopen, weg te geven of weg te gooien. Enigszins in een beetje paniek en met een kloppend hart (gelukkig nog wel) gaat je brein met je op de loop. We moeten nog dit en hoe doen we dat. Met 4 honden is het best een uitdaging, niet iedereen zit op huisdieren te wachten die een huis verhuurt en de honden 6 maanden in een pension is een financiële aderlating.

Gelukkig kan ik bij een paar mensen terecht om mijn verhaal te vertellen en onrust te uiten, waarvoor mijn enorme dank. Ook de meneer van Na Kaminda (emigratiespecialist) is geweldig in dit verhaal. Hij heeft mij vandaag ook weer gerust gesteld over een aantal (voor mij) onzekerheden en dat is super fijn. Zo heerlijk om met een relaxte persoon dit te kunnen bespreken. Ik plan altijd alles ver vooruit en dan is het best lastig als je moet wachten om zaken te regelen. Ik ben er veel te vroeg bij en helemaal in Antilliaanse begrippen.

Zo ook kijken naar een huurhuis, waar ik al meteen mee begon natuurlijk. Bellen en dan te horen krijgen dat dit pas over een paar maanden zin heeft. Pffff... als je van zekerheden houdt dan snap je dat er toch wel wat paniek is. Je ziet jezelf al onder een brug in een kartonnen doos liggen, dat is dan wel weer heel erg kosten drukkend overigens en in de zomer nog te doen, maar december en januari zijn toch wel ietsje koeler in Nederland. Hoewel ik erg makkelijk ben voor mezelf en gerust op een matras op de grond slaap en op een sinaasappelkistje zit, heb ik ook nog te maken met een moeder van bijna 80 en een man en 4 honden.

Het is ook wel weer een uitdaging om naar huurhuizen te zoeken. Aanmelden bij instanties die verhuren, zelf kijken naar huizen, bizarre huurprijzen voorbij te zien komen en je ook afvragen wat hebben we die paar maanden eigenlijk nodig. Niet veel in ieder geval. Een huis met een zwembad is nutteloos. Een huis met twee kamers is net effe te klein met 3 volwassenen en een eigen bedrijf. Een huis aan een drukke weg is niet handig met de honden en een flat midden in de stad lijkt het me ook niet fijn. Sommige huizen worden verhuurd voor minimaal een jaar. Er valt heel veel af, maar er is echt veel aanbod. Wij hebben dan wel weer het voordeel dat het niet zo heel veel uitmaakt waar het huurhuis staat. Dat kan in de Flevopolder of in Gelderland of Overijssel zijn. Of misschien wel in de provincie Utrecht of Noord-Brabant. Voor die paar maanden is dat niet zo heel spannend.

Zoals alles bijzonder gaat bij ons, zal dit proces ook nog de nodige uitdagingen krijgen. Gelukkig heb ik een vrolijke natuur en een positieve instelling. Dat helpt echt wel om de nodige overdenkingen te kunnen doen en snel beslissingen te kunnen maken. Snel schakelen is een kwaliteit, die ik op dit moment enorm omarm. Op de achtergrond zet ik Paradise FM op, een radiostation op Curaçao, dan gaat het brein ook weer op een iets trager standje en wordt het weer wat helderder allemaal.

Maar echt ongelooflijk hoe snel dit is gegaan. Daar ben ik uiteindelijk ook wel weer heel blij mee. Het idee dat je weggaat en je huis nog niet verkocht is, de kosten die dat met zich mee zou brengen... Dubbele lasten is heftig als je opnieuw wil gaan starten.

Daarnaast brengt het zakelijk ook weer uitdagingen nu, want stel dat we niet in of in de buurt van Almere kunnen huren die laatste maanden, dan zal dat ook nog wat voeten in de aarde krijgen. Heen en weer rijden? En misschien vinden we wel een huis in Noord Brabant, en dan? Goed daar mocht ik me nu nog niet druk om maken, want pas in juni krijgen we daarover weer wat meer zekerheid. Dus maar even van me afschrijven in een blog. Dat geeft ook weer wat ruimte in mijn hoofd.

Ondertussen zijn er nog wat processen gaande aan de zakelijke kant. Een fantastisch leuke ontwikkeling en afspraken met een collega, waardoor we allebei verder kunnen ontplooien en samen een win-win situatie konden creëren en zo kan ik met weer een iets gevulder rugzakje straks overzee. Op de achtergrond werkt een ander geweldig mens aan een digitale zakelijke ondersteuning en zo komen we de laatste maanden in Nederland ook wel weer door zonder verveling.

Het worden nog bijzondere maanden hier in Nederland, waar we nog veel dingen moeten regelen. Maar eerst nog over 6 weken even op en neer naar Curaçao om daar ook vanalles uit te zoeken, voor te bereiden en ondertussen alvast vooraf te genieten van wat ons nog meer te wachten staat in dit leven. En ook dit verhaal wordt weer vervolgd